Wat je nog niet wist over kalknagels

Een kalknagel is een veel voorkomend probleem bij mannen en vrouwen. Het begint met kwetsbare gebroken nagels en verandert in verkleurde nagels waar u zich voor schaamt. Maar er is een makkelijke behandeling om uw nagel te herstellen.

Hi_Trimb_Nailner_image_feetHet komt meer voor dan we denken Nagels veranderen gedurende ons leven, dit is een natuurlijk proces van het lichaam. Dit gebeurt ook met onze huid wanneer die droog wordt en rimpels begint te vertonen. De nagels verliezen hun glans, worden kwetsbaarder en beginnen scheurtjes te vertonen. Een schimmel kan zich daardoor gemakkelijker in de nagels nestelen en een infectie veroorzaken.

Betekent dit een gebrek aan hygiëne? Onjuist!
Kalknagels ontstaan niet alleen door een gebrek aan hygiëne maar zijn het gevolg van verschillende factoren, zoals onze genen en levensstijl.

Zowel bij mannen als vrouwen
Kalknagels lijken vaker bij mannen voor te komen. Dit heeft te maken met de genen, vooral als ouders ook last hadden van kalknagels. Wanneer vrouwen nagellak lang op teennagels laten zitten, kan schimmel zich gemakkelijker nestelen omdat de nagel gedurende een lange periode niet goed kan ademen.

Wat zijn de risicofactoren?
De meest voorkomende oorzaak is veroudering van de nagel door blootstelling aan natuurlijke veranderingen. Daarnaast kunnen psoriasis, diabetes en/of een verzwakt immuunsysteem risicofactoren vormen.

stempelZwemmers en sporters moeten vooral oppassen!
In het algemeen hebben mensen die sporten een grotere kans om kalknagels te krijgen. Schimmels houden van vochtige en warme omgevingen. Het dragen van sokken en schoenen die niet goed ventileren en transpiratie zal dit daarom stimuleren. Ook op blote voeten lopen in openbare ruimtes als zwembaden, sportscholen en douches kan kalknagels veroorzaken.

Zonder behandeling kan een kalknagel gezonde nagels makkelijk infecteren
Een schimmelinfectie is besmettelijk, niet alleen voor de mensen die gebruik maken van dezelfde ruimtes, maar ook voor andere nagels. Als een nagel geïnfecteerd is, is het belangrijk om deze te behandelen voordat de schimmelinfectie zich uitbreidt naar andere nagels van de voeten of handen.

Hoe weet ik of ik kalknagels heb?
In het begin is het pijnloos en kunnen symptomen gemakkelijk over het hoofd gezien worden. De symptomen variëren, maar meestal verschijnt er eerst een wit of geel plekje onder de nagelrand. De schimmel zal groeien en verspreidt zich snel. Daarom is het belangrijk om de schimmel zo snel mogelijk te behandelen. De nagel gaat er broos uitzien, wordt dikker en verliest glans. Soms kan de nagel een gele, bruine of zwarte kleur krijgen. Wanneer behandeling te lang op zich laat wachten kan de nagel pijnlijk worden en zelfs afvallen.

Zonder behandeling zal het niet verdwijnen
Schimmelinfecties genezen niet uit zichzelf. Daarom is behandeling van het probleem nodig om de nagel er weer normaal uit te laten zien. De schimmel nestelt zich in de nagels en overleeft daar door een omgeving te creëren waarin de schimmel snel kan groeien en overleven. De zuren in Nailner maakt deze verandering ongedaan. De zuren zijn goed voor de nagel maar niet voor de schimmel die niet van zuren houdt en daardoor niet kan overleven in de nagel.

Maak de behandeling af om terugkeer van de schimmel te voorkomen
Het is een veel voorkomende fout om met de behandeling van de kalknagel te stoppen zodra de nagel beter lijkt. De nagel heeft echter meer tijd nodig om volledig te herstellen en genoeg gehydrateerd te worden om scheurtjes te voorkomen. De behandeling kan worden beëindigd zodra de nagel er helemaal gezond uitziet.

www.nailner.nl