Praktijk voor manuele therapie Nijmegen

Heeft u wel eens gehoord van manuele therapie? Deze behandeling binnen de fysiotherapie is gericht op het goed functioneren van wervels en gewrichten. Wie last heeft van bijvoorbeeld nek- en schouderklachten of bewegingsproblemen met de wervelkolom, kan een afspraak maken bij de manueel therapeut. Ook in de regio Nijmegen kunt u terecht voor manuele therapie, namelijk bij Fysiotherapie Neerbosch. Maak direct een afspraak

Wat is manuele therapie?

Moeilijk kunnen bewegen gaat vaak gepaard met pijn en problemen met gewrichten. Om de pijn te vermijden neemt u dan een andere lichaamshouding aan, die onbewust de klachten verergert. Daarom heeft manuele therapie een tweeledig doel: enerzijds het beter laten bewegen van de gewrichten, en anderzijds de houding en bewegingen verbeteren. Een manueel therapeut past een aantal specifieke technieken toe op de gewrichten. Vaak is het effect daarvan direct merkbaar en voelt u de pijn snel minder worden. Ook kunt u vrijer bewegen.

Wie heeft baat bij manuele therapie?

Heeft u last van één van onderstaande klachten? Dan kan het verstandig zijn om een afspraak te maken bij onze praktijk voor manuele therapie in Nijmegen:

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek;
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten;
  • heupklachten.

Manuele Therapie Marsman

In de praktijk van Fysiotherapie Neerbosch in Nijmegen kunt u terecht voor de onderzoek- en behandelingsmethode die Manuele Therapie Marsman heet. Deze vorm van fysiotherapie is gericht op het ongestoord functioneren van de wervelkolom. Het doel is een zo gunstig mogelijke lichaamshouding en manier van bewegen creëren voor de patiënt. Om dit te bereiken zal de manueel therapeut onder andere onderzoek doen van actieve en passieve bewegingen. Door middel van zeer subtiele, gerichte mobilisering probeert hij of zij vervolgens de klachten te verhelpen.
Meer weten over Manuele Therapie Nijmegen bij Fysioneerbosch?

Manuele therapie bij Fysio Neerbosch in Nijmegen

De praktijk van Fysio Neerbosch in Nijmegen

Heeft u behoefte aan manuele therapie in de regio Nijmegen? Dan kunt u terecht bij de praktijk van Fysiotherapie Neerbosch. Deze is gelegen tegenover sportpark De Dennen in de wijk Neerbosch-Oost. De praktijk is gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Er werken 3 fulltime fysiotherapeuten en een therapeut in opleiding. U heeft geen doorverwijzing van de huisarts meer nodig voor een afspraak bij Fysiotherapie Neerbosch.