Extra bouwsteentje bij gewichtsafname

Gewichtscontrole kan ook betekenen dat je juist kilo’s erbij moet eten in plaats van af te vallen. Voor mensen die onbedoeld gewicht verliezen en om het herstel na ziekte te bevorderen, ontwikkelde Innopastry de zogeheten ‘Bouwsteentjes’. Deze puur natuurlijke, kleine gebakjes zijn een bron van 8 gram hoogwaardige eiwitten per portie. Voor mensen met slikproblemen is er een speciale ‘Easy-to-Eat’. Beide varianten zijn glutenvrij.

Hi_Easy-to-Eat-Framboos-en-TropicalOndervoeding heeft veel nare gevolgen. Een tekort aan energie en voedingsstoffen kan leiden tot klachten. Zoals een moe en futloos gevoel, langzamer herstel na een operatie of ziekte, meer en ernstigere complicaties na een operatie en een verminderde spiermassa. De algehele conditie neemt hierdoor af met als gevolg verminderde weerstand en verminderde wondgenezing.

Innopastry ontwikkelt innovatieve producten die voorzien in de behoefte aan extra voedingsstoffen bij ouderdom of tijdens ziekte en herstel. “Inmiddels zijn er veel zorginstellingen en supermarkten die onze producten naar grote tevredenheid inzetten om de voedingstoestand van de cliënt te optimaliseren”, aldus directeur Huib van Leeuwen.

Het Easy-to-Eat gebakje voor mensen met slikproblemen, is winnaar geworden van de Koks! Innovatie Trofee 2009 en verkrijgbaar in twee smaken.